Eltefritt brød

Eltefritt brød er etter hvert blitt en velkjent brødbakemetode. Det tar litt tid, men er veldig enkelt og verdt å vente på. Brødet blir saftig og godt med en sprø skorpe. Bruk Møllerens hjemmebaktblandinger og du kommer enklere til målet.

Tips: Velg en av oppskriftene over og og følg fremgangsmåte for denne. Ha godt med mel på bordet, hell deigen over. Deigen skal så brettes sammen. Bruk en sleiv eller hendene. Deigen brettes mot midten, som en konvolutt. Gjenta dette et par ganger. Hvis deigen er veldig klissete så ha mer mel på. Deigen legges med brettsiden ned på et melet bord. Legg bakebollen over og la det heve i 1 ½ - 2 timer. Når det er gått 1 ½ time så setter du stekeovnen på 250?C, setter så inn gryten med lokk og la den stå i ca ½ time så den blir skikkelig varm. Ta så ut gryten og legg brødet forsiktig oppi. Stekes i 40 min, ta av lokket og senk temperaturen til 225?C og stek i 20 min til. Brødet tas ut av gryten og avkjøles på rist. 

Over 60 Min
Middels
Gi din vurdering:

STEG FOR STEG