10 tips til å lykkes med din hjemmebakst

Det er ikke alle som synes det er lett å lykkes med hjemmebakst. Møllerens hjemmebaktblandinger er laget for å gjøre det lettere for deg å oppnå et godt resultat, men vi har også samlet noen gode tips og råd her som vi håper vil hjelpe deg å lykkes med bakingen:

 1. Les oppskriften og sjekk at du har alt du trenger. Lukk vinduer og dører, gjærdeig trives ikke i trekk.
   
 2. Bruk romtempererte råvarer og lunkent vann, det setter lettere i gang gjæren og heveprosessen.
   
 3. Deigen bør eltes i minimum 5 minutter. Hvis du bruker maskin eltes det på sakte fart. For å sjekke om deigen er ferdig eltet så tar man en liten bit deig og drar i begge ender som en tyggegummi. Hvis man kan strekke nesten helt ut uten at deigbiten revner er den ferdig. Beregn litt lenger eltetid når du elter for hånd.
   
 4. Bruk gjerne tid til å la deigen heve, både før og etter utbaking – da får smaken i brødet tid til å utvikle seg. 
   
 5. Et tips kan være å heve formene med brød i brødplastposer lukket sammen med en klype for å beholde god fuktighet – blås gjerne litt luft inn i posene for at plasten ikke skal klistre seg på deigen. Sett deigen til heving på et lunt sted.
   
 6. Bruk riktig størrelse på brødformene. For best mulig resultat til Møllerens hjemmebaktserie anbefaler vi former på 1,5 liter per brød.
   
 7. For et enda mer proft resultat – lag et snitt på toppen av brødet med en tynn, skarp kniv. Da får noe av gassen fra gjæren slippe ut og brødene får et flott utseende.
   
 8. Lag ditt eget personlige brød - bruk sammalt mel, havregryn eller frø som dekor på brødet. Rull brødemnet på et fuktet kjøkkenpapir og deretter i ønsket type dekor, for eksempel solsikkekjerner før du legger deigen i smurte brødformer, da får du et rustikk utseende og deilige sprøstekte solsikkekjerner rundt brødet.
   
 9. Ta brødene ut av formen 5 minutter før de er ferdigstekt og stek de siste minuttene uten form, brødene vil da få en sprø og god skorpe rundt hele. Legg et bakepapir over brødene hvis de blir mørke tidlig i stekeprosessen.
   
 10. Vi vet det er vanskelig å vente når den gode lukten av nybakt brød fyller kjøkkenet men ha litt tålmodighet og la brødet kjøle seg ned før du skjærer deg en brødskive. 


  Lykke til!

 

12 gode oppskrifter