Enkelt og godt – hjemmelagde tortillas med Møllerens Tortillamel

Hva med å ta taco-måltidet til nye høyder? Vi forslår at du lager dine tortillalefser selv

Visste du at Norge er landet etter Mexico som spiser mest taco pr innbygger? Vi ønsker å bidra til at dette måltidet blir enda bedre. Vi har derfor brukt vår ekspertise på korn- og mel til å lage et mel som er spesielt godt egnet til å lage tortillalefser – Møllerens Tortillamel. 

 

Smaker fantastisk

Men hvorfor lage tortillalefser selv tenker du kanskje? Først og fremst fordi nystekte tortillalefser smaker helt fantastisk! Vi vil påstå at har du først prøvd hjemmelagde nystekte tortillalefser, så blir ikke tacomåltidet det samme uten. Taco er for mange en hyggelig aktivitet man gjør sammen med andre. Det å lage egne tortillalefser løfter matopplevelsen. Mange i Norge er glad i taco, og mange ønsker nå å lage sin egen vri på måltidet for at det skal smake bedre. Da hører det også med å lage sine egne tortillalefser.

 

 

          

Ingen elting, ingen heving og lett å kjevle ut

Møllerens Tortillamel er et spesialmel med en unik hvetesammensetning. Med dette melet lager du hjemmelagede tortillas på en enkel måte: Ingen elting, ingen heving og deigen er lett å kjevle ut. Resultatet blir tortillalefser som er supermyke og gode.

Det finnes ulike sorter hvete. Noen hvetesorter har egenskaper som gjør at de egner seg til å bake brød. Disse sortene utvikler et sterkt glutennettverk når vi elter deigen sammen. Nettverket skal tåle å heve seg og gi luftig bakst. For andre hvetesorter kan dette nettverket være svakere, som gjør at de egner seg for lefser, pizza osv. Fordi egenskapene på hvetekorn er så forskjellige må vi velge de rette sortene etter hva vi ønsker at melet skal brukes til. Møllerens Tortillamel er et hvetemel som er sammensatt av kornsorter som har god strekkevne. Dette betyr at det er enklere å kjevle deigen ut til tynne tortillalefser som ikke kryper så lett sammen ved kjevling og steking.

Mange bruksområder

Tortillalefeser bakt med Møllerens Tortillamel kan du selvsagt bruke til mange ulike matretter. Mange lager f.eks. wraps med ulikt innhold. Her er det bare å slippe  kreativiteten løs. Vi håper også du ønsker å prøve noen av våre oppskrifter nedenfor. 

Du kan kjøpe Møllerens Tortillamel i Rema, Spar, Meny, Joker og Bunnpris