Nå blir det enkelt å spise glutenfritt – og sunt

Hva med smakfull glutenfri bakst som du kun trenger å varme i ovnen før de er klare for å spises? Møllerens lanserer nå fire nye produkter som passer til enhver anledning.

Sunnere glutenfrie produkter

Noen ganger kan det være vanskelig å finne tid til å bake alt glutenfritt fra bunnen av i en hektisk hverdag. Nå får du to sunnere glutenfrie brødprodukter fra Møllerens, som er praktisk å ha raskt tilgjengelig til hverdags: 

 

Myke havrebrød med en praktisk rund form, ferdig på kun 2 min i brødristeren. De har god smak fra havre, er 36 % grove og saftige.

 

Grove bagetter bakt med havre og chiafrø, med luftig konsistens og sprø stekeskorpe. Bagettene er 39 % grove og nøkkelhullsmerket – uten at det går på bekostning av god smak. 

I april i år kunne vi lese en ny forskningsartikkel fra OsloMet og Universitetet i Oslo, publisert på det anerkjente nettstedet Food & Nutrition Research, som blant annet peker på at glutenfrie produkter ikke er like sunne som sammenlignbare produkter med gluten. I Møllerens er vi opptatt av at allergier og intoleranser ikke skal stå i veien for et sunt og godt kosthold. Derfor bruker Møllerens norsk havre i de grove glutenfrie produktene. 

Bruk av norsk havre gir flere ernæringsmessige fordeler. Havre inneholder fiber, få kalorier og flerumettet fett samt gunstige betaglukaner. Det er nettopp på grunn av havren at Møllerens kan ta i bruk brødskalaen, som bidrar til å gjøre det enklere å navigere og finne frem til sunnere alternativer i butikkhyllen. I Møllerens ser vi på havren som nøkkelen for at vi har lyktes med å få til grove glutenfrie produkter som også smaker godt. Smak og sunnhet trenger ikke utelukke hverandre.

Glutenfritt tilbehør til middag

Ved siden av Myke havrebrød og Grove bagetter lanseres også praktiske alternativer til middagssituasjonen: 

 

Pizzabunner bakt med olivenolje som gir god smak og herlig sprø bunn etter steking

 

Focaccia med rosmarin og olivenolje, bakt som et brytebrød for ekstra saftighet.  Focaccia er det perfekte tilbehøret til middag, helgekosen eller generelt når du har lyst på ekstra smakfullt glutenfritt brød.

Kanskje du er en av dem som må ta med egen glutenfri brødmat når du skal i besøk til familie og venner. Eller kanskje du skal på hyttetur eller andre steder hvor du ikke alltid har tilgang til en fryser – da er Møllerens halvstekte brødprodukter ypperlig å ta med seg.