Nå blir surdeigsbaking enkelt

Er du en av dem som har oppdaget surdeigsbaking under pandemien og gjerne skulle hatt enklere veier til målet nå som hverdagen har innhentet deg igjen? Eller kanskje du aldri har kastet deg på den store surdeigstrenden fordi du ikke har kapasitet til å dyrke frem og holde liv i en surdeigsstarter selv? Løsningen er her!

 

Nå lanserer Møllerens en helt ny bakemiks på Surdeigsbrød som gjør autentisk surdeigsbakst enkelt. Dette er den første bakemiksen på markedet som inneholder en naturlig tørket surdeig som blir aktiv når du tilsetter vann. Surdeigsstarteren er integrert i produktet kan man si. 

Surdeigskultur i Norge

Det er flere som har funnet glede i å bake under pandemien. En av de store trendene som har fått mye oppmerksomhet er surdeigsbaking. Det ser ut til å ha oppstått en surdeigskultur i Norge. Eksperter så vel som nybegynnere kommer sammen i ulike fora for å dele erfaringer og inspirere hverandre. Surdeigsbøker troner bestselgerlister, og sosiale medier bobler over av surdeigsstartere og surdeigsbakst med flotte utskjæringer og luftig struktur. Man trenger kun mel og vann – MEN også en god porsjon tålmodighet og tid. Surdeigsbrødmiksen representerer et mer lettvindt alternativ for dem som ønsker enklere veier til målet. 

Med aktiv surdeig

 

Sammen med hvete og rug, inneholder bakemiksen en naturlig tørket surdeig som blir aktiv når du tilsetter vann. På den måten slipper du hele jobben med å utvikle og holde liv i en surdeigsstarter selv. Smart, ikke sant? Hvetemelet er ekstra finmalt av kraftige hvetesorter som er spesielt godt egnet for langtidsheving og gir ekstra luftig bakst. Resultatet blir et brød med god aroma og smak, med sprø skrope og saftig innside.

Hever uten bruk av gjær

Selv om surdeigsbaking har blitt en trend, representerer egentlig surdeig en urgammel tradisjon. Det er trolig den første metoden som ble brukt å få et brød hevet, uten bruk av gjær. Surdeigens gode bakterier fermenterer deigen og bakverket får god aroma.