Påskekrim på poser med siktet mel

Årets påskekrim finner du på siktet mel fra Møllerens - hvem er den skyldige?

Mysterier og kriminelle gåter har vært et særnorsk litteraturfenomen siden 20-tallet da Aftenposten trykket en bokannonse om et fiktivt ran på Bergenstoget. Det som så ut som en reell nyhetssak som skapte mye oppmerksomhet, viste seg å bare være en oppfunnet historie – en påskekrim. Denne påsken inntar et bergensk mysterium Møllerens poser med siktet mel. Historien om «Gullskillingsbollen» er skrevet av Gunnar Staalesen og tegnet av Arild Midthun.

Påskekrim hører naturlig hjemme i et bakeunivers

Hvor er det vel mer passende å lete etter den skyldige enn på siktet mel? Siden påskekrimmen er lagt til siktet mel, er det lett å leke seg videre med både ordspill og et mysterium som har en naturlig tilknytning til bakermiljøet. Nå oppfordrer vi små og store detektiver over hele landet til å finne ut hvem som ikke har «rent mel i posen». Frem mot påske blir det «første mann til mølla» i de tusen hjem til å løse gåten, og kose seg på bekostning av venner og familiemedlemmer som fortsatt er på saken. 

Jakten på Gullskillingsbollen

I årets påskekrim er mesterdetektiv Ulf Ulvheim til stede på et bakemesterskap hvor middelalderens beste påskebakverk skal kåres. Premien er en kopi av den unike Gullskillingsbollen som satte standarden for alle skillingsboller som har kommet etter. Men før vinneren kåres går lyset, og premien forsvinner...

Krimforfatter Gunnar Staalesen og tegneserietegner Arild Midthun har siden 2011 servert historier om privatdetektiven Ulf Ulvheim. De er fornøyd med det nye samarbeidet med Møllerens – spesielt fordi det har gitt muligheten til å bake inn referanser til Bergen. Både Staalesen og Midthun har vokst opp med å spise skillingsboller i Bergen. Mange mener at skillingsbollen stammer fra Bergen, men sannheten er at ingen egentlig vet hvor den kommer fra. Det finnes både danske, svenske og tyske spor. Et lite mysterium i seg selv.

Baking en viktig påskeaktivitet

Riktignok er ikke melposen et fast innslag på frokostbordet, men baking er en viktig aktivitet som samler venner og familie inn mot påsken.

Baking til påskefrokosten, påskekosen og turmaten for å nevne noe. Hva med å bryne seg på gåten mens deigen elter og hever? Det gleder oss å se at så mange har fått øynene opp for baking under pandemien, og vi håper ekstra mange finne gleden i å bake og løse påskekrim fra Møllerens denne påsken.

Norsk Fjellbrød med påskegåter

Er man ikke en person som baker, kan man likevel ta del i påskeuniverset da vi i Møllerens har gjort et samarbeid med Bakehuset. Denne påsken har Ulf Ulvheim tatt turen til påskefjellet, nærmere bestemt på Norsk Fjellbrød fra Bakehuset. Lange påskefrokoster er et høydepunkt for mange. Vi garanterer at stemningen blir ekstra god med kriminelt godt brød og påskegåter å bryne seg på. Gåtene finner du på baksiden av brødposen.