• Møllerens Hele Byggryn

Møllerens Hele Byggryn

Ideell i supper, gryteretter, salater, som grøt, ingrediens i gjærbakst eller som middagstilbehør i stedet for ris/ pasta.

Hele byggryn består av byggkorn hvor de ytterste skalldelene er tatt vekk. Dermed er kjernen av byggkornet igjen (ca. 50 % av kornets bestanddeler). Ytterskallet på byggkornet er svært hardt og ubehagelig å spise, derfor fjernes dette.Hele Byggryn kan brukes som ingrediens i gjærbakst men bør da bløtlegges før bruk, gjerne over natten i lunkent vann. Byggryn brukes også i supper og puddinger. 

Bygg er en av verdens viktige kornarter og antagelig den første kornarten menneskene tok til å dyrke. Bygg har, som havre, et høyere innhold av løselig fiber, særlig betaglukan. Høyt inntak av betaglukan fra bygg kan gi lavere nivå av kolesterol i blodet. Det er da også påvist at høyt inntak av bygg virker forebyggende på hjerte- og karsykdommer. Betaglukan kan virke regulerende på blodsukkernivået, noe som er positivt for diabetikere og for å forebygge diabetes.

Ingredienser
Allergener uthevet

byggryn (hele)

Næringsinnhold pr. 100 g
Hold pekeren over for å lese mer

Oppbevaring

Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt

Nøkkelhullsmerket

Et sunnere alternativ

Produkttips!

Kok Møllerens hele byggryn i 20-25 min så er de serveringsklar som tilbehør i salat og/eller til middag!

Produkttips!

Byggryn er rik på fiber!