• Møllerens Siktet Speltmel

Møllerens Siktet Speltmel

Super til all slags bakst som pannekaker, rundstykker og brød

Spelt er en type hvete som har en annen sammensetning av proteiner enn dagens hvete.  Den kalles også dinkel eller urkorn.

Spelt regnes som urhvete eller stamfaren til dagens hvete, den ble dyrket allerede 5-6000 år f.Kr. Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav.

I Siktet Spelt har vi brukt ca. 70% av kornet og malt det til mel.

Speltmel kan erstatte vanlig hvetemel i all slags bakst. Bakeegenskapene til speltmel er litt annerledes enn vanlig siktet hvetemel. Deigen bør være løs fordi melet tar opp væsken saktere enn vanlig hvetemel. Den bør også eltes forsiktig da siktet speltmel tåler mindre elting enn siktet hvetemel.

Den egner seg også godt i kaker, sauser, pannekake- og vaffelrøre og sauser

Ingredienser
Allergener uthevet

speltmel

Næringsinnhold pr. 100 g
Hold pekeren over for å lese mer

Oppbevaring

Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt

Produkttips!

Når du bruker speltmel i brød får du best resultat når du steker brødene i form.

Produkttips!

Prøve gjerne å erstatte litt av væsken i oppskriften med appelsinjuice når du baker med spelt, det gir ofte gode bakeresultater