Møllerens Tortillamel
Hva med å ta taco-måltidet til nye høyder? Vi forslår at du lager dine tortillalefser selv
Nystekte tortillalefser smaker helt fantastisk! Vi vil påstå at har du først prøvd hjemmelagde nystekte tortillalefser, så blir ikke tacomåltidet det samme uten. Visste du at Norge er landet etter Mexico som spiser mest taco pr. innbygger? Vi ønsker å bidra til at dette måltidet blir enda bedre. Vi har derfor brukt vår ekspertise på korn- og mel til å lage et mel som er spesielt godt egnet til å lage tortillalefser – Møllerens Tortillamel.
Møllerens Tortillamel er et spesialmel med en unik hvetesammensetning. Det finnes ulike sorter hvete. Noen hvetesorter har egenskaper som gjør at de egner seg til å bake brød. Disse sortene utvikler et sterkt glutennettverk når vi elter deigen sammen. Nettverket skal tåle å heve seg og gi luftig bakst. For andre hvetesorter kan dette nettverket være svakere, som gjør at de egner seg for lefser, pizza osv. Fordi egenskapene på hvetekorn er så forskjellige må vi velge de rette sortene etter hva vi ønsker at melet skal brukes til. Møllerens Tortillamel er et hvetemel som er sammensatt av kornsorter som har god strekkevne. Dette betyr at det er enklere å kjevle deigen ut til tynne tortillalefser som ikke kryper så lett sammen ved kjevling og steking.
Les mer her om Tortillamelet og våre spennende oppskrifter, tips og råd
Ingredienser
Allergener uthevet
hvetemel
Næringsinnhold pr. 100 g
Hold pekeren over for å lese mer
- Energi1433 kJ/338 kcal
- Fett1,6 g
- Karbohydrater 67,9 g
- herav:
- sukkerarter 2,7 g
- Kostfiber 2,9 g
- Protein 11,2 g
- Salt 0,0 g
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt