Samfunnsansvar

Vi i Møllerens jobber kontinuerlig med å utvikle produkter som er laget av sunne og riktige råvarer og ingredienser.

Over en årrekke har vi gradvis jobbet for å redusere bruk av salt, sukker og usunne fettyper. Samtidig jobber vi for å øke innholdet av kostfiber, protein, betaglukan, vitaminer, og bruken av riktige olje/sunne fettyper.  Vi bruker selvsagt ikke palmeolje i våre produkter og vi er opptatt av å bruke rene naturlige råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer.

 

Helseministerens Næringsutvalg

Vi er aktivt deltagende i Helseministerens Næringsutvalg der søkelyset er på hvordan næringsmiddelindustrien og dagligvarekjedene kan gå sammen for å bidra til sunnere matutvalg i Norge.

 

Saltpartnerskapet

I Saltpartnerskapet leder vi gruppen for kornvarer der vi forplikter oss til å jobbe mot konkrete og felles mål for saltreduksjon innenfor brød- og bakervarer, mel- og miksere, og frokostcerealer.

 

Forskningsprosjekter

Møllerens investerer i flere uavhengige forskningsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt, der fellesnevneren er å finne løsninger til enda sunnere kosthold og mer bærekraftig utvikling. Vi er også en av ambassadørene i Stiftelsen Skolematens Venner, som jobber for at alle elever i grunnskolen skal få et sunt måltid i løpet av skoledagen. 

 

Møllerens produkter

Vår produktportefølje er helt i tråd med myndighetenes arbeid for bedre folkehelse.  I kostråd nr. 4. gir helsedirektoratet følgende råd til alle: «Spis grove kornprodukter hver dag».

» https://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/kostrad-fra-helsedirektoratet