Samfunnsansvar

Vi i Møllerens jobber kontinuerlig med å utvikle produkter som er laget av sunne og riktige råvarer og ingredienser.

Over en årrekke har vi gradvis jobbet for å redusere bruk av salt, sukker og usunne fettyper. Samtidig jobber vi for å øke innholdet av kostfiber, protein, betaglukan, vitaminer, og bruken av riktige olje/sunne fettyper.  Vi bruker selvsagt ikke palmeolje i våre produkter og vi er opptatt av å bruke rene naturlige råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer.

 

Helseministerens Næringsutvalg

Vi er aktivt deltagende i Helseministerens Næringsutvalg der søkelyset er på hvordan næringsmiddelindustrien og dagligvarekjedene kan gå sammen for å bidra til et sunnere matutvalg i Norge.

I desember 2016 signerte vi en intensjonsavtale med Helsedirektoratet. Her har vi sammen med andre store næringsmiddelaktører forpliktet oss til å jobbe for å nå konkrete mål som på sikt skal bidra til bedre folkehelse i Norge. Dette er for oss en ytterligere formalisering av vårt arbeid med å redusere bruken av salt, tilsatt sukker, og mettet fett. Vi skal også bidra til Helsedirektoratets målsetning om å øke konsumet av grove kornprodukter med 20% innen 2021.

 
Visste du at nær halvparten av de som dør før fylte 70 år, dør av livsstilssykdommer? Et sunnere kosthold, i kombinasjon med mosjon og bevegelse, vil bidra til å forbygge og redusere forekomsten av livsstilssykdommer. Nettopp derfor er dette arbeidet av stor viktighet - ikke bare for oss, men også for deg og dine! Helsedirektoratet informerer også om at arbeidstakere i Norge ønsker tilgang til sunn mat på jobben da dette vil motivere til bedre livsstil. Les mer om dette her »Helsedirektoratet   

 

 

Møllerens produkter

Vår produktportefølje er helt i tråd med myndighetenes arbeid for bedre folkehelse.  I kostråd nr. 4. gir helsedirektoratet følgende råd til alle: «Spis grove kornprodukter hver dag».

» https://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/kostrad-fra-helsedirektoratet