Møllerens Inspirasjonspris

Møllerens Inspirasjonspris er en hederspris til personer, organisasjoner eller selskap som har fremstått som fremragende ambassadører i bruken av korn- og melbaserte produkter.

Norgemøllene inviterer alle i bransjen til å nominere sin kandidat. Beslutningen om vinner av prisen gjøres av en jury. Juryen for Møllerens Inspirasjonspris er tverrfaglig, og består av to faste medlemmer fra Norgesmøllene samt to eller tre inviterte medlemmer fra bransjen. 

En vinner av Møllerens Inspirasjonspris inspirerer andre, og gjennom denne prisen gir bransjekolleger vinneren velfortjent heder, et klapp på skulderen, med et ønske om at vinneren selv inspireres til å stå på videre.

Møllerens Inspirasjonspris 2017 

Juryen for Møllerens Inspirasjonspris 2021 var tverrfaglig og bestod av:

  • Sverre Sæthre
  • Morten Schakenda
  • Peder Prestmarken
  • Vidar Haugsdal 
  • Elisabeth Klokkervold

 

DETTE ER JURYENS BEGRUNNELSE OG VALG

Årets vinner av Møllerens Inspirasjonspris blir av en samlet bransje sett på som en sann inspirator! Vinneren regnes som svært dyktig i sitt fag, som glødende opptatt av sitt virke, som et stort forbilde!

Vinneren klarer å være både ydmyk og handlekraftig. Vinneren er kreativ og inspirerende som fagperson. Raus og positiv som kollega og medmenneske. Vinneren er hardtarbeidende, og har gjennom sitt virke tydelig vist andre hva som er forskjellen på en ide - en drøm, og hva som er et mål, et livsverk, et gründerskap.

Vinneren har vist at fag, kompetanse, kreativitet og troen på det solide håndverket trumfer den lettvinte løsningen for kortsiktig profitt.

Vinneren har gjennom sitt virke vist en hel bransje at en tydelig ide og et klart konsept kombinert med pågangsmot, tro på det du holder på med og hardt arbeid er det aller beste grunnlag for å lykkes!

Vinneren er en strålende ambassadør for sitt fag, og deler villig sin kunnskap med andre både i samtaler en til en, i form av kurs og i bokform. Vinneren har i en årrekke vært – og er en inspirasjon for både unge læringer og mer etablerte kolleger i Norge.

I sitt virke har vinneren vist at den korteste raskeste veien til mål kan være mye mindre interessant, utviklende og lønnsom enn den litt lengre kronglete smale veien. At kreativitet, oppfinnsomhet og suksessrik bedriftsutvikling også kan skje utenfor de store bysentra i Norge.

Vinneren har en lang og innholdsrik karriere både som kokk og baker. Han har vært ansatt i og ledet Gastronomisk institutt i Stavanger. Han har vært medlem av kokkelandslaget. Han har arbeidet på Bagatelle, Jans Mat og Vinhus, Terra Restaurant, D'Artagnan og Holmenkollen Restaurant.  Bakeriet i Lom er en institusjon i Norge, et sted alle ønsker å besøke.  Kolleger i bransjen er imponert, inspirert og ønsker alltid å dra tilbake for mer inspirasjon, for stemning, atmosfære, den gode samtalen og troen på at det går an, det går an å være god, veldig god - i Norge!

Juryens øvrige medlemmer ber årets vinner om tilgivelse for å "kuppe" årets tildeling, for vinneren av Møllerens Inspirasjonspris 2017 er Morten Schakenda!

GRATULERER!