
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Alle ingrediensene kjøres raskt sammen på kjøkkenmaskinen med "grinden", den k-kroken som følger med kjøkkenmaskinen. Pass på å ikke kjøre deigen for lenge, da vil den bli seig og trekke seg sammen under steking
Deigen må ligge på kjøl i en drøy time før den kan brukes. Lag den gjerne dagen før bruk, så går det raskere på bakedagen
Bruk ønsket terteform, gjerne teflonbelagt. Kjevle deigen ned til ca. 3-4 mm tykkelse. Kjevle den en god del større enn formen og kle formen med deigen
Lager man små terter kan man fôre formen og deretter sette en like stor form oppå før steking. Ta av den øverste formen når tertedeigen har blitt gyllenbrun og stek videre til den også er gyllenbrun nedi bunnen
Samme prinsippet gjelder om man bruker stor form, men istedenfor å bruke en form oppå, så legger man et bakepapir oppi og fyller med tørkede erter
Stek ved 190 °C ca. 7 min først. Ta av terteform eller erter og stek videre til den er gyllenbrun over det hele, ca. 8 min til
Deretter står du fritt til å fylle terten. Sjokoladefyll kan anbefales på det varmeste. Lykke til!