
Rør gjæren ut i vannet, tilsett de øvrige ingredienser og elt deigen godt, gjerne 7-8 min. i en kjøkkenmaskin
Del deigen i 200g biter som rulles til runde boller, sett disse på kjøl 2-3 timer tildekket med plast, du kan også begynne å kjevle med engang hvis ikke du har tid å vente. Mens deigen hever kan du starte på pizzasausen
Hell de hermetiske tomatene i et dørslag, og la de renne av seg i 20 min
Ha de avrente tomatene i en skål og bland inn hvitløk, olivenolje, salt, sukker og hakket basilikum
La sausen stå å godgjøre seg mens deigen hever
Ha deig emnet ut på et bord strødd med semulegryn og kjevle ut en tynn pizza, du kan også dra ut deigen ved å strekke den ut i kantene, ha rikelig med semulegryn på bordet så sklir deigen lettere
Sett ovnen på 275°C. Hvis du bruker pizzasten setter du denne inn i ovnen når du skrur på, slik at den får varmet seg gradvis opp. Har du ikke pizzasten kan du sette en bakeplate i ovnen og la den bli god og varm
Ha pizzaen på et bakepapir på baksiden av en bakeplate. Ha på tomatsaus, mozarella, rødløk og cherrytomater og la den stå og hvile 30 min
Skyv forsiktig bakepapiret med pizzaen over på den varme pizzastenen og stek 5-6 min. eller til pizza er gyllen i kantene (avhengig av ovn)
Når pizzen er ferdigstekt drypp over pesto og basalmicoeddik, samt fersk basilikum