
Møllerens Sammalt Hvetemel Finmalt
1 kg pose
Tilsett gjerne andre krydder enn salt for en annen smak. Vi kan anbefale å prøve korriander
Bland sammen alle ingrediensene og kna den for hånd i ca. 10 min til en jevn deig
La deigen hvile under et fuktig kjøkkenklede i 15 - 20 min
Del deigen i seks emner
Trykk emnet flat med håndbaken og kjevl det så ut til en runding på størrelse med en lompe, og tykkelse på 2 mm. Ha godt med mel på bakebordet
Stek chapatien i en tørr og veldig varm stekepanne eller steketakke til den er gjennomstekt og har noen mørkebrune flekker. Snu flere ganger og press den flat med en stekespade når den blåser seg opp
Legg chapatiene i en stabel når de er nystekte slik at de holder seg myke og gode
Stekte Chapati oppbevares i et tørt kjøkkenhåndkle
Chapati tåler godt å fryses ned. Ta opp chapati og tin i mikro når de skal spises