
Bland alle de tørre ingrediensene med lunkent vann (38-40 °C) og olje. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd. Ha litt olje i bunnen av en bolle, legg deigen opp i bollen
Forhev deigen under plast i ca. 1 time
Slå deigen sammen med knyttet neve (mens den ligger i bollen) slik at luften går ut av deigen. La deigen heve 1 time til
Når deigen har hevet ferdig strør du rikelig med semulegryn på bordplaten. Hell deigen forsiktig ut av bollen (uten at luften går ut av deigen). Bruk en deigskrape eller kniv og kutt 6 – 8 rektangulære emner. Form emnene som en tøffel (Ciabatta betyr tøffel). Sett dem på plate med bakepapir med kuttekanten opp. Strø godt med semulegryn over. Hev i ca. 40 min
Forvarm ovnen til 250 °C varmluft og sett brødene inn på midterste rille, senk temperaturen til 200 °C og stek brødene i 20 – 25 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist
Ønsker du sprø skorpe og luftig bakst setter du inn en tom langpanne nederst i ovnen under oppvarming. Når du setter inn brødene heller du en kopp med kaldt vann i langpannen