
Bruk gjerne en annen variant av Møllerens Hjemmebaktserie, som Solsikkebrød, Havrebrød eller Grovbrød. Du kan erstatte 1 pk brødmiks med 1 kg mel etter eget ønske
Tøm en pose Møllerens Kornbrød i en romslig bakebolle
Tilsett 1/2 – 1 ts tørrgjær (¼ pk fersk gjær) og 8 dl kaldt vann
Rør sammen med en sleiv til deigen er blandet
La deigen stå tildekket i bollen i romtemperatur i 12-18 timer
Tøm en pose Møllerens Kornbrød i en romslig bakebolle
Tilsett 2 ts tørrgjær (ca. ½ pk fersk gjær ) og 8 dl lunkent vann (38-40 °C)
Rør sammen med en sleiv til deigen er blandet
La deigen stå tildekket i en bolle på et lunt sted i ca. 1 time
Rør deigen sammen igjen og la stå tildekket ca. 1 time til
Velg en av oppskriftene over og følg fremgangsmåte for denne
Ha godt med mel på bordet, hell deigen over. Deigen skal så brettes sammen
Bruk en sleiv eller hendene. Deigen brettes mot midten, som en konvolutt
Gjenta dette et par ganger. Hvis deigen er veldig klissete så ha mer mel på
Deigen legges med brettsiden ned på et melet bord
Legg bakebollen over og la det heve i 1 ½ - 2 timer
Når det er gått 1 ½ time så setter du stekeovnen på 250°C, setter så inn gryten med lokk og la den stå i ca ½ time så den blir skikkelig varm
Ta så ut gryten og legg brødet forsiktig oppi. Stekes i 40 min, ta av lokket og senk temperaturen til 225°C og stek i 20 min til
Brødet tas ut av gryten og avkjøles på rist
Brødene kan også stekes i vanlig brødformer. Sett ovnen på 250°C. Smør to 1 ½ l brødformer med olje. Fordel deigen forsiktig i brødformene, dryss litt mel på toppen. Sett brødene på nederste rille i ovnen. Senk temperatur til 220°C og stek i ca. 45 min