
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Melk, vann og smør romtempereres
Bland alt det tørre med rosiner. Blandes så sammen i en bolle. Deigen skal være litt løs men ikke flyte utover
Deigen skal så heve tildekket med plast i romtemperatur i 12 – 18 timer
Ha godt med mel på bordet, hell så deigen over
Deigen skal så brettes sammen. Bruk en sleiv eller hendene dine
Deigen brettes mot midten slik som en konvolutt. Gjenta dette et par ganger. Hvis deigen er veldig klissete så ha mer mel på
Deigen legges så med brettsiden ned på bordet med masse mel
Legg bakebollen over og la det heve i 1 ½ - 2 timer
Når det er gått 1 ½ time setter du stekeovnen på 250 °C, setter så inn gryten med lokk på, og lar den stå i ca ½ time slik at den blir skikkelig varm
Ta så ut gryten (vær forsiktig, det er veldig varmt) og legg brødet forsiktig oppi
Stek i 25 min, ta av lokket og senk temperaturen til 225 °C og stek videre i 8 min til brødet får fin farge
Brødet helles ut av gryten og avkjøles på rist