
Bollene kan også bakes fra grunnen.
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær), 4 dl lunkent vann (38 – 40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/ flytende margarin. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig.
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 20 deler. Form bollene og sett dem på en plate med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45-60 min. eller til de har dobbel størrelse.
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8-10 min avhengig av ovn. Avkjøl bollene på rist.
Ønsker du blanke boller kan du pensle med sammenpisket egg eller melk før steking.
Del bollene i to.
6 dl kremfløte og 125g ferske/frosne bringebær piskes sammen til krem. Spar noen ferske bær til pynt.
Fyll bollen med bringebærkrem og legg friske bringebær på topp av kremen.
Smelt sjokoladen i vannbad og pynt lokket med smeltet hvit sjokolade.
Du kan erstatte bringebær med andre bær som jordbær eller blåbær hvis du liker det bedre.
Alle oppskrifter er til ca. 12 ferdige boller.