
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær), 4 dl lunkent vann (38 – 40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/ flytende margarin. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig.
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 20 deler. Form bollene og sett dem på en plate med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45-60 min. eller til de har dobbel størrelse.
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8-10 min avhengig av ovn. Avkjøl bollene på rist.
Ønsker du blanke boller kan du pensle med sammenpisket egg eller melk før steking.
1 pakke Oreokjeks knuses eller kjøres i blender.
6 dl kremfløte piskes til krem og blandes med de knuste kjeksene. Del bollen i 2 og legg gjerne litt syltetøy på bunnen av bollen, vi anbefaler å prøve solbær. Sprøyt kremen over, gjem litt krem til pynt på topp.
Sprøyt en liten kremdott på lokket av bollen og sett en hel oreokjeks på denne som pynt.
Angitt mengde fyll og pynt er nok til ca. 12 ferdige boller