
Møllerens Sammalt Hvetemel Grovmalt
1 kg pose
Oppskriften er nok til 8 stk. Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang og legg i fryseren
Bland alt det tørre
Tilsett tørrgjær og bland godt (ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i litt av væsken)
Tilsett lunken melk/vann og olje/margarin og elt deigen godt i ca. 5 min til den blir smidig og glatt.
Deigen kan forheve under plast i 30 min, men det er ikke avgjørende for et godt bakeresultat
Rull deigen til en pølse og kjevle ut til 15 - 20 cm bredde. Del i trekanter som rulles sammen mot den spisse enden. Settes på plate med bakepapir
Dekk hornene med plast og sett dem på et lunt og trekkfritt sted i 45 - 60 min
Stek hornene ved 225 ºC nederst i ovnen i 15 - 20 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl hornene på rist
Pynt gjerne med ulike typer frø