
Du kan også bruke andre typer mel som du har i skapet. Vi anbefaler en blanding som er 50% grov, det vil si at den inneholder 50% Siktet Hvetemel
Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene, elt til en smidig deig
La deigen hvile tildekket i 30 min
Kjevle deigen til et kvadrat ca. 24x30 cm og legg den på et dekke av solsikkefrø. Pensle toppen med vann og dryss med sesamfrø
Skjær opp deigen i 4x5 slik at du får 20 biter
Sett bitene på bakeplater med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse
Sett briksene midt i ovnen på 200°C og stek dem ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn)
Når briksene har stått til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. 1 time har de perfekt kjernetemperatur til å pakkes i plastpose og fryses
Når du skal spise briksene setter du ovnen på 200°C og tar briks rett fra frysen, setter de på en bakeplate og steker ca. 10 min