
Møllerens Siktet Hvetemel
2 kg pose
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt sammen. Deigen skal være litt klissen
La deigen heve lunt og tildekket i 60 min
Del deigen i 8 emner som formes til ovale boller. La disse heve lunt og tildekket i 30 min
Sett ovnen på 275-300°C med bakeplaten inni ovnen slik at platen også varmes opp
Kjevle bollene ut på et melstrødd bord til lange ovale tynne leiver, og prikk de med en gaffel slik at de ikke blåser seg opp som pitabrød under steking
Ta den varme bakeplaten ut av ovnen og legg 2-3 nanbrødene rett på platen. Stekes midt i ovnen i 4-5 min. Pass på underveis da det er kort vei fra ferdig til svidd
Ferdigstekte nanbrød pensles med smeltet smør når de kommer ut av ovnen, og avkjøles på rist
Prøv også Hvitløksnan: Tilsett hakket hvitløk i deigen eller bland med smøret som pensles på
Stekte nanbrød oppbevares i et tørt kjøkkenhåndkle til servering
Nanbrød kan godt fryses ned når de er avkjølt. Ta opp nanbrød og tin i romtemperatur før du varmer de noen minutter i ovnen før servering