
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt til en glatt og smidig deig
La deigen hvile tildekket i 30 min
Del deigen i 2 og form til brød (her kan du lage den formen på brødet du ønsker, på bildet ovenfor ser du julebrød bakt både i en form og som et rundt brød)
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse
Pensel med egg og stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 35-40 min
Som alternativ til å pensle toppen av brødet med egg vil vi foreslå at du bruker melk. Denne pensler du imidlertid på etter at du har tatt brødet ut fra ovnen, dette gir en flott skinnende overflate
Pynt gjerne med melisglasur for å få en spennende hvit topp på julebrødet
Ha gjerne litt saft fra en appelsin eller clementin i melisglasuren for å gi en ekstra smak av jul