
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Bland alle ingrediensene, unntatt rosiner og sukater disse skal røres inn ved slutten av eltetiden. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin 10 - 12 min
Dekk deigen med et klede eller plast og la den hvile i ca. 30 min
Del deigen i 2 og form til brød. Best resultat får du hvis du bruker en form, rund eller avlang etter ønske
Dekk brødene med et klede eller plast og la dem heve på et lunt sted i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse
Pensle brødene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 200 °C i 35 – 40 min, eller til de blir gyllen brun. Steketiden avhenger av ovnstype. Avkjøl på rist
Rosinene kan gjerne bløtlegges før baking, da blir de større og bløtere. Brødet blir saftigere da rosinene ikke trekker til seg væske fra deigen. Bruk 3 dl væske og la dem ligge i minimum 1 time. Væske siles av og kan brukes i deigen. Da må du justere ned andelen melk til at væskemengden totalt blir 6 dl
Forslag til væske: vann, saft, vørterøl eller øl
Husk at når rosinene er bløtlagt kan de enkelt bli “ødelagt”, og må derfor røres forsiktig inn ved slutten av eltetiden
Som alternativ til å pensle toppen av brødet med egg vil vi foreslå at du bruker melk. Melken pensler du imidlertid på etter at du har tatt brødet ut fra ovnen, dette gir en flott skinnende overflate.
Pynt gjerne med melisglasur for å få en spennende hvit topp på julebrødet. Ha gjerne litt saft fra en appelsin eller clementin i melisglasuren for å gi en ekstra smak av jul
Julebrødene kan fryses.