
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg pose
Bland alle ingrediensene, unntatt hakkede valnøtter og tranebær, disse skal røres inn ved slutten av eltetiden. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin ca. 12 min ved høy hastighet. Deigen skal være litt bløt
Ha god med olivenolje i en stor langpanne. Trykk deigen ut i formen
La focacciaen heve på et lunt sted i ca. 1 time. Trykk deigen ned med fingrene, slik at det blir «hull» jevnt fordelt over hele deigen. La den heve videre i ca. 1 time
Dryss grovt salt og rosmarin over. Stek focacciaen midt i ovnen ved 200 °C i 15 – 20 min, eller til den blir gyllen brun. Steketiden avhenger av type ovn
Avkjøl på rist
Focacciaen kan fryses
Dersom du ønsker en enklere vei til målet kan du også benytte vår bakemiks for focaccia og blande inn hakkede valnøtter og tranebær mot slutten av eltetiden