
Møllerens Siktet Hvetemel
2 kg pose
Oppskrift på Grov Surdeigsstarter finner du her
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 1 time
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen godt til den er blank og smidig
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen stå min. 2 timer på et lunt og trekkfritt sted
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord, del den opp i 2 brød som du forsiktig former som brød. Rull brødene i litt mel eller semulegryn og sett dem på en bakeplate med bakepapir. Snitt brødene på langs forsiktig med en veldig skarp kniv. Lag mellom 3 og 7 snitt etter ønske. Husk snitting er vanskelig og må gjøres med bestemt men forsiktig hånd
Sett brødene rett i ovnen på 250°C og stek videre på 220°C i ca. 30 min eller til brødene er gyldne, sprø og fine