
Møllerens Siktet Hvetemel
2 kg pose
Smelt smør og bland med melk
Tilsett de andre ingrediensene og elt forsiktig sammen til en deig
Dekk deigen med plast eller bakeklede. La deigen hvile i ca. 30 min
Del deigen i ca. 10 deler. Kjevle hver del ut til en rund lefse så jevn og tynn som mulig (ca. 2 – 3 mm tykk)
Stek lefsene på takke eller i en panne til de er gyllen brun på begge sidene
Legg lefsene på en tallerken. Dekk godt med plast, da holder de seg myke til du skal smøre dem. Du kan også bruke et fuktig klede i stedet for plast, men husk at kledet ikke må inneholde rester av vaskemiddel eller skyllemiddel, dette vil sette smak på lefsene
Rør sammen fyllet. Smør fyllet på lefsene, brett i to og del i serveringsstykker
Oppbevar lefsene i plast slik at de holder seg myke
Du kan tørke lefsene (uten fyll) hvis de ikke skal brukes med en gang. Da kan du oppbevare dem i en tett kakeboks. Når du skal bruke dem legger du dem i et fuktig klede til de blir myke. Deretter smører du dem med fyll og deler i serveringsstykker