
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Kok opp sirup og melk
Hell over smør/margarin
Avkjøl noe
Sikt sammen: Møllerens hvetemel (2,5 dl først), pepper, ingefær, kanel, natron (eller bakepulver)
Bland tørre ingredienser sammen med røren (nå tilsetter du også mer hvetemel slik at deigen blir passe fast til å kjevles – inntil 2,5 dl)
Arbeid med deigen til den er passe fast til å kjevles. Ikke arbeid deigen mer enn nødvendig for da blir den seig
Sett deigen til hvile på et kaldt sted natten over. Dagen etter er den lett å kjevle ut og kan kjevles tykt eller tynt etter ønske
Strø litt mel på bakebordet og stikk ut kaker med pepperkakeformer
Legg på bakepapirkledd stekebrett. Pepperkakene stekes midt i ovnen til passe farge. Steketemperatur 200˚ C
Ta ut deler av deigen fra kjøleskapet under bakingen, det er lettere å jobbe med deigen når den er avkjølt. Blir deigen for varm, legg den en stund tilbake i kjøleskapet