
Møllerens Sammalt Hvetemel Finmalt
1 kg pose
Varm opp vannet til 37°C (fingervarmt) i en kjele. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett oppvarmet vann
Tilsett resten av ingrediensene til deigen
Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap
Dekk bakebollen med klede, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted
Lag kjøttsaus mens deigen hever
Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme
Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk
Dryss over basilikum
Trykk deigen ned i bakebollen
Ha eventuelt litt mel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen
Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant
Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en tykk pølse
Skjær pølsen i ca. 1,5 cm tykke skiver
Legg skivene på en stekeplate med bakepapir
Dryss på ost
Ha plast over pizzasnurrene og la dem etterheve i ca. 10-15 minutter
Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter på 225 °C. Avkjøles på rist
Du kan også bruke Møllerens Fibra Pizzabunn som deig