
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Du kan tilsette det du selv vil som f.eks. urter, soltørkede tomater eller feta ost
Bland mel, vann, gjær, olje og salt i en bakebolle, og elt til du får en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile 15 min
Del deigen i 24 biter som rulles til små rundstykker. Vend disse i smeltet hvitløkssmør og revet ost, og legg rundstykkene i en godt smurt randform. Hell resten av smøret og osten over brødet når du har lagt alle oppi formen
Har du ikke randform kan du bruke en rund kakeform 24 cm
La brødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til det har dobbel størrelse
Stek brødet midt i ovnen ved 190 °C i 40-45 min eller til gyllent (avhengig av ovn). Når brødet er ferdig stekt vendes det forsiktig ut av formen (smøret er flytende og varmt), og stekes videre i 5 min uten form for et sprøtt lag ytterst