
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Visp sammen egg og sukker, tilsett rømme, fløte og smeltet smør
Rør forsiktig inn hvetemel, hornsalt og kardemomme
Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet (eller et kjølig sted) minimum 2 timer eller over natten
Du kan lage smultringene på to måter: (1) Kjevle deigen ut til 1 cm tykkelse og stikk ut smultringer. Bruk en smultringstikke eller to ringer i passe størrelse. (2) Trill deigen til en pølse på ca. 1 cm tykkelse. Del i 15 – 20 cm og form ringer
Gjør alt klart før du starter med steking av smultringene
Varm smult/olje til ca. 180 grader. Når oljen er varm nok vil det dannes bobler rundt en tresleiv eller trepinne når du stikker den ned i oljen
Stek en av kakene først som prøve. Vend kakene etter halve steketiden. Kakene skal få en gyllen brun farge. Pass på temperaturen på oljen, ikke ha det for varmt. Da kan du få kaker som blir brune uten at de er ferdigstekte i midten. Ikke ha for mange kaker i oljen samtidig
Ferdigstekte smultringer kan fryses.