
Møllerens Siktet Hvetemel
1 kg boks
Egg og sukker piskes til eggedosis
Smelt smøret
Rør sammen resten av ingrediensene og rør til en smidig deig
Sett deigen kaldt i 1-2 timer. Ikke lag deigen for fast, for den vil tykne når den står kaldt
Trill ut deigen og lag passe store ringer. Alternativt kan du kjevle ut deigen til en leiv på 0,5-1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer ved hjelp av en smultringutstikker eller ved hjelp av to glass i ulik størrelse
Gjør ferdig alle smultringene før du varmer opp smulten og starter kokingen, da kan du ha full kontroll på stekeprosessen
Pass på å ha tilgjengelig et lokk til gryten slik at man kan være beredt hvis oljen tar fyr. Legg da på lokket og skru av varmen. Ikke forsøk å slukke med vann! Ikke la smultgryten stå ubevoktet
Pass på at fettet ikke blir for varmt. Hold en jevn temperatur på 160 - 170 °C. Du ser at smulten er varm nok ved å stikke skaftet av en tresleiv ned i gryten, det vil da boble rundt den. Stek gjerne en testsmultring først før du legger flere i gryten
Smultringene flyter opp når de klare til å snues. Bruk skaftet av tresleiven også til å snu smultringene når de har fått en jevn gyllen farge
Løft smultringene over på en rist med kjøkkenpapir for avkjøling når de er ferdig