
I stedet for siktet- og sammalt speltmel kan du bruke en av våre ferdigblandinger som Kornbrød, Solsikkebrød, Grovbrød eller Havrebrød. Bruk oppskrift som over
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 1 time
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen godt til den er blank og smidig
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen stå over natten
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord, del den opp i 2 brød som du setter på en bakeplate med bakepapir
Sett brødene rett i ovnen på 250°C og stek videre på 220°C i ca. 30 min eller til brødene er gyldne, sprø og fine. Har du en pizzastein kan du også varme opp denne på forhånd og skyve bakepapir med brødene inn på denne i ovnen, og steke på steinen. Brødene får en enda sprøere skorpe med denne metoden
Du kan også bake ut brødene i en støpejernsgryte. Varm denne opp i ovnen på forhånd, og ha hele deigen oppi varm gryte som er strødd med mel. Stek i 30 min på 250°C med lokk, og 15 min på 200°C uten lokk
Du kan fint bake brødet med bare surdeig, mel, salt og vann, men ønsker du litt volum på brødet anbefales det å tilsette 10 g gjær pr. kg mel