
Du kan også bruke andre meltyper som rug, bygg, havre eller hvete
Rør sammen 200 g Sammalt Speltmel og 200 g vann i en glasskål (eller boks med lokk). Dekk med plast og la stå lunt i 24 timer
Hvis blandingen har begynt å boble forsetter du til neste steg, hvis ikke lar du den stå 24 timer til
Ta til side halvparten av starteren fra dag 1 og tilsett 100 g Møllerens Sammalt Speltmel, 100 g Møllerens Siktet Hvetemel og 200 g vann. Rør sammen, dekk til og la stå lunt 24 timer
Gjenta dag 2
Gjenta dag 2
Nå skal surdeigsstarteren begynne å bli klar. Dersom den har en syrlig lukt og består flytetesten beskrevet under, er den klar til bruk
Flytetest: Hiv en liten klump starter ned i et glass med lunket vann, hvis klumpen flyter opp er surdeigsstarteren klar til bruk
Oppbevaring
Oppbevar surdeig i kjøleskapet i en tett beholder, ta den ut 1 gang i uken og frisk den opp (se nedenfor)
Når du skal bake med surdeigen
Vedlikehold