• Møllerens Havrebrød

Møllerens Havrebrød

Møllerens klassiske Havrebrød er et deilig familiebrød med havregryn og fullkornshvete. Vellykket resultat hver gang.

Møllerens egne bakere jobber med å utvikle og forbedre melblandingene våre slik at du skal lykkes best mulig med din hjemmebakst. Bakeblandingene våre er selvsagt fri for palmeolje og vi har ikke tilsatt hvetegluten ut over det som er naturlig i melet. Blandingen inneholder surdeig, noe som gir god smak og flott bakeevne. Blandingen tilfredsstiller kravene til Nøkkelhullsmerket, og saltmengden på *0,7 g per 100 g er vesentlig lavere enn kravet.

 

Om du vil bake med brødbakemaskin kan du lese mer om det HER

 

Fremgangsmåte:

1

Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær og 5,5 dl lunkent vann (38-40 °C). Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd

2

Du kan forheve deigen under plast eller et kjøkkenhåndkle i 30 min, men dette er ikke avgjørende for et godt bakeresultat. Del deigen i 2 og form disse til brød, som du legger i to smurte former (1,5 l). La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 45-60 min, eller til dobbel størrelse

3

Stek brødene ved 200 °C på nederste rille i 40-45 min, avhengig av ovn. Avkjøl brødene på rist

Ingredienser
Allergener uthevet

hvetemel, fullkornshvete, havregryn (18 %), havrekli (9 %), tørket surdeig av rug, salt, rapsolje, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre og alfa amylase).

Kan inneholde spor av Sesamfrø

Næringsinnhold pr. 100g ferdig produkt
Hold pekeren over for å lese mer

Oppbevaring

Tørt. Godt adskilt fra varer med sterk lukt.

Grovt

Grovhet: 57 %

Nøkkelhullsmerket

Et sunnere alternativ

Produkttips!

Bruk litt olje på hendene og på kjøkkenbenken når du skal forme brødene. Rull gjerne brødene i havregryn før du legger dem i formene. Snitt brødene med en kniv før du setter dem i ovnen.

Produkttips!

Ønsker du sprø skorpe kan du pensle brødene med vann før steking.