• Møllerens Sammalt Speltmel

Møllerens Sammalt Speltmel

Super til all slags bakst som pannekaker, rundstykker og brød

Spelt er en type hvete som har en annen sammensetning av proteiner enn dagens hvete. Den kalles også dinkel eller urkorn.

Spelt regnes som urhvete eller stamfaren til dagens hvete, den ble dyrket allerede 5-6000 år f.Kr. Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav.

I Sammalt Spelt har vi malt hele speltkornet til mel.

Sammalt Speltmel kan erstatte sammalt hvete i all slags bakst. Den er velegnet til bruk i brødbaking. Speltmel har en god aroma og tilfører derfor baksten en ekstra smak. 

Ingredienser
Allergener uthevet

Sammalt spelt.

Næringsinnhold pr. 100 g
Hold pekeren over for å lese mer

Oppbevaring

Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt

Nøkkelhullsmerket

Et sunnere alternativ

Produkttips!

Når du bruker speltmel i brød får du best resultat når du steker brødene i form.

Produkttips!

Prøve gjerne å erstatter litt av væsken i oppskriften med appelsinjuice når du baker med spelt, det gir ofte gode bake resultater