• Møllerens eltefrie grove rundstykker

Møllerens eltefrie grove rundstykker

Møllerens eltefire grove rundstykker er en grov bakeblanding som gir deg saftige rundstykker med minimal innsats.

Det er ikke rart at eltefri baking er blitt så populært når det er så enkelt å få til et godt resultat. Eltefri baking kjennetegnes av lang hevetid (som vekker enzymer i deigen) og lite gjær. Rør deigen raskt sammen uten å elte. Selve hevingen er fleksibel, alt fra 5 til 15 timer, slik at du kan tilpasse bakingen til en travel hverdag. Det kan høres litt lenge ut, men det er den fleksible prosessen som gjør eltefri baking så praktisk. Sett deigen på kvelden, la den heve på kjøkkenbenken over natten, og stek smakfulle rundstykker til frokost dagen etter. Eller rør deigen raskt sammen før du drar på jobb om morgenen for nystekte rundstykker til kveldsmaten.

Møllerens eltefrie grove rundstykker har nøkkelhull og 57% grovhet fra sammalt hvete, sammalt rug og hvetekli. I tillegg god smak fra surdeig, linfrø og solsikkefrø.

Fremgangsmåte:

1

Rør ut 8 dl. kaldt vann ca. 20C og 2 ts. tørrgjær (1/4 pk. ferskgjær). Tilsett melblanding og rør deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin til alt melet er rørt ut.

2

Ha deigen i en rikelig stor bakebolle med plass til at deigen hever til det dobbelte, dekk med plast og sett bollen på kjøkkenbenken over natten eller fra 5-15 timer.

3

Bruk 2 spiseskjeer til å lage rundstykkene med og sett de på 2 bakeplater med bakepapir, ca. 18 stk, dryss gjerne med frø på toppen hvis du liker dette.

4

Rundstykkene kan settes rett i ovnen eller kan etterheves på kjøkkenbenken i 30 min for ekstra luftige rundstykker.

5

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220C (210C varmluft) i ca. 25 min. eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Bestillingsdetaljer

Varenummer (EPD): 5674031
Minste bestillingsvolum: 10 x 1 kg

Ingredienser
Allergener uthevet

hvetemel, sammalt hvete, sammalt rug, linfrø, solsikkekjerner, hvetekli, salt, tørket surdeig av rug, rapsolje, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre og alfa amylase)

Kan inneholde spor av Sesamfrø

Næringsinnhold pr. 100 g
Hold pekeren over for å lese mer

Grovt

Grovhet: 57%

Nøkkelhullsmerket

Et sunnere alternativ

Produkttips!

Har du dårlig tid, bruk lunkent vann ca. 36C og la deigen heve 2 timer, fortsett deretter fra punkt 3 i fremgangsmåten.

Produkttips!

Du kan lage brød i stedet for rundstykker, del deigen i 2 smurte brødformer (ca. 1,5l form) og trykk deigen godt ned i formene, la brødene heve tildekket over natten eller 5-15 timer. Stek brødene ved 200C i ca. 50 min. (avhengig av ovn).