Møllerens Sammalt Speltmel
Super til all slags bakst som pannekaker, brød og rundstykker
Spelt sammalt er en finmalt type hvete som har en annen sammensetning av proteiner enn dagens hvete. Den kalles også dinkel eller urkorn.
Spelt regnes som urhvete eller stamfaren til dagens hvete, den ble dyrket allerede 5-6000 år f.Kr. Den kommer opprinnelig fra områdene rundt Svartehavet og Det Kaspiske hav.
I Sammalt Spelt har vi malt hele speltkornet til mel.
Sammalt Speltmel kan erstatte sammalt hvete i all slags bakst. Den er velegnet til bruk i brødbaking. Speltmel har en god aroma og tilfører derfor baksten en ekstra smak.
Visste du at sammalt er det samme som fullkorn?
Sammalt mel blir ofte også kalt fullkornsmel, som betyr at hele kornet er i bruk. Sammalt- og fullkornsmel er med andre ord det samme.
Bestillingsdetaljer
Varenummer (EPD): 1281500
Minste bestillingsvolum: 10 x 1 kg
Ingredienser
Allergener uthevet
Sammalt spelt
Næringsinnhold pr. 100 g
Hold pekeren over for å lese mer
- Energi1413 kJ/335 kcal
- Fett4,1 g
- Karbohydrater 53,1 g
- herav:
- sukkerarter 2,5 g
- Kostfiber 9,9 g
- Protein 16,4 g
- Salt 0,0 g
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Nøkkelhullsmerket
Et sunnere alternativ
Produkttips!
Når du bruker speltmel i brød får du best resultat når du steker brødene i form.
Produkttips!
Prøve gjerne å erstatter litt av væsken i oppskriften med appelsinjuice når du baker med spelt, det gir ofte gode bake resultater