Glutenfritt fra Møllerens

En serie spesialtilpasset mel, havregryn og melblandinger egnet for glutenfri bakst

Produktene lages på vår moderne mølle i Skien. Vi har lagt til rette for at du skal kunne bake produkter som er velsmakende, er enkle i bruk, samtidig som næringsinnhold ifht sukker, salt og fiber er ivaretatt. Møllerens glutenfrie produkter inneholder ikke hvetestivelse.  

Møllerens har over 150 års kompetanse på mel og baking. Vår erfaring bruker vi for å lage, det vi mener, er de beste glutenfrie råvarene og blandingene på markedet.

 

Møllerens glutenfrie sortiment:

Art. 585125 Glutenfrie Lettkokte havregryn, 25 kg
Møllerens lettkokte havregryn er havre som er kuttet, valset og varmebehandlet. Velegnet som ingrediens i gjærbakst. Passer også godt som dekor på gjærbakst, samt til grøt og frokost-/müsliblandinger.

Art. 585225 Glutenfritt fullkornshavremel, 25 kg
Møllerens glutenfritt fullkornshavremel er næringsrikt og smakfullt mel som bidrar til økt grovhet og gir struktur i baksten.

Art. 585325 Glutenfri havrekli, 25 kg
Møllerens glutenfri havrekli er kuttede havrekjerner og skallpartikler som gir økt fiberinnhold og grovhet i baksten.

Art. 568836 Glutenfri grov melblanding, 25 kg
Melblanding bestående av havregryn, fullkorn rismel, maisstivelse, linfrømel og fortykningsmiddel (cellulose gum). Rik på fiber og godt egnet for grovbakst som brød, rundstykker, briks og scones.

Art. 568833 Glutenfri fin melblanding, 25 kg
Melblanding bestående av maisstivelse, rismel, linfrømel og fortykningsmiddel (cellulose gum). Egner seg godt til baking av alle typer lys bakst som loff, baguetter, pizzabunn osv.Også godt egnet som utgangspunkt for brownie.

Art. 568809 Glutenfri Kakemiks, 25 kg
Kakemiks uten melk og hvetestivelse. Egner seg godt til baking av kakebunner, muffins og rulader.

Art. 568842 Bedre bakst linfrømel, 20 kg
Produktet er et 100 % naturlig linfrømel som tar opp 4 ganger egenvekt og vil når den eltes sammen danne en seig deig som minner om gluten. Linfrømelet er derfor godt egnet til å gi en bedre stabilitet til deigen og økt volum på ferdigbakte brød.

Art. 705135 Opus 5
Opus 5 er et ”all round” vegetabilsk bakefett som egner seg for glutenfri bakst. Produktet har en høy effekt og er økonomisk i bruk. Holdbarheten på ferdigprodukt økes.

Ønsker du tips og råd til glutenfri bakst, les mer i vår glutenfrie brosjyre for bakeri eller ta kontakt med oss.

Årets glutenfrie produsent

Norsk Cøliakiforening (NCF) har kåret Møllerens til Norges beste produsent av glutenfrie produkter i 2019. I begrunnelsen som følger årets pris trekker NCF frem både størrelsen på sortimentet, produktenes kvalitet og deres tilgjengelighet i hele landet:
“Årets glutenfrie bedrift 2019 i kategori produsenter tildeles Norgesmøllene AS, for deres møysommelige utvikling av og satsing på gode glutenfrie produkter! I arbeidet vektlegger de viktige kvaliteter som smak, konsistens, utseende og sunnhet. En stor honnør til Norgesmøllene for deres fremragende innsats for tilbud og spredning av gode, glutenfrie produkter!”