Hvordan kjevle ut en lefse

Har du lyst å lage hjemmebakt lefse eller tortilla? Vi viser deg her hvordan du skal kjevle ut deigemnet

STEG 1: Ta frem et deigemne på ca. 80 gram. Rull emnet til en ball, og klem det flatt mot bordplaten
STEG 2: Ha litt hvetemel på bordplaten og start å kjevle
STEG 3: Kjevle vekselvis mot høyre og venstre
STEG 4: Ta opp emnet, påfør mer mel på bordplaten (om nødvendig). Snu emnet
STEG 5: Kjevle videre, vekselvis mot høyre og mot venstre
STEG 6: Kjevle videre
STEG 7: Snu emnet flere ganger, kjevle videre helt til du har fått en tynn lefse (som en pannekake)
STEG 8: Lefsen er ferdig og klar klar til å stekes i en tørr stekepanne på middels varme

Tips til steking og oppbevaring av lefse

Når lefsen har stekt en stund vil du etterhvert kunne se antydning til små bobler i lefsen, da må du snu den og steke videre på andre siden. Det vil da ta ca. 30-45 sekunder før den er helt ferdigstekt.

Når lefsen er ferdig stekt er det viktig at den oppbevares i et fuktig håndkle, dette for at lefsen skal holde seg myk.