Mirakelmel og Mirakel melblanding

Mirakelmel og Norsk Mirakel melblanding gir deg mulighet til å bake 100 % norske brød, kaker og småvarer.

Gode produkter begynner med de beste råvarene. Møllerens Mirakelmel (navnet på kornsorten) er 100 % norsk og kommer fra kornåkre i det sentrale østlandsområdet. Disse områdene er kjent for sitt stabile klima og gode vekstvilkår.

Vårhveten Mirakel har vist seg å være et korn med flotte egenskaper for all slags bakst. Melet er sunnere da vi tar i bruk en større del av kornet når vi maler det til mel. Det betyr mindre avfall som kli og mer av det gode i kornet som fiber, vitaminer og mineraler beholdes. Mirakelmel er lyst men oppleves litt mer rustikk enn tradisjonelt hvetemel. Mirakelmel har 6,8 % fiberinnhold mot bakemel som har 2,9 %. Dette bidrar både til god smak og til folkehelsen. Melet har fortsatt meget god bakeevne. 

Mirakel melblanding
For å gjøre det enklere å lage velsmakende grove brød eller småvarer tilbyr vi en egen norsk, grov melblanding bestående av hovedsakelig Mirakelmel, men også norsk havre, bygg og hvetekli. Med utgangspunkt i melblandingen kan du bake brød, småvarer eller tilsette sesongvarer som norske epler eller gulrøtter. 

NYT NORGE GODKJENNING

Produkter bakt med Mirakelmel kvalifiserer til å få Nyt Norge merket. Vi rådgir deg gjerne med reseptforslag og Nyt Norge godkjenning.

Inspirasjon til bakst med Mirakelmel og Mirakel melblanding