Bland Møllerens Havregryn i din favoritt-smoothie

Et sunt og godt måltid - det blir ikke mye enklere enn dette!

 

TILSETT 10 % MØLLERENS URKRAFT HAVREGRYN

Havre er et sunt og godt korn med mye fiber som også gjør seg godt i din favoritt-smoothie. Ha ca. 10 % havregryn av mengden smoothie i en blender, sammen med smoothien, og kjør til alt er blandet.

 

OPPSKRIFT PÅ SMOOTHIE

Når du lager smoothie anbefaler vi at du bruker din favorittsmak av syrnet melk og yoghurt, samt frukt og bær (bruk gjerne det du allerede har hjemme). Gjennom litt prøving finner du fort din(e) favorittvariant(er). Vi har laget to oppskrifter. En med melk, og en uten melk, som du kan benytte som utgangspunkt til 2 porsjoner: 
 
1 dl syrnet melk med smak
2 dl dypfryst bærblanding
½ stk. banan
2 dl yoghurt

eller

2 dl jordbær
1 stk. banan
4 dl appelsinjuice
5 stk. isbiter

Ingrediensene has i en blender (gjerne sammen med 10% Møllerens Havregryn) og kjøres til du får en tykk smoothie. Hell over i et serveringsglass og kos deg!

 

SUNT KOSTHOLD MED HAVRE

Havre har en rekke gode egenskaper: Den har et høyt innhold av kostfiber, den er gunstig for personer med diabetes 2, inneholder mer fett enn de andre kornartene (flerumettet) og er en god kilde til viktige betaglukaner. I sum betyr dette at du vil gjøre din smoothie til et enda bedre mettende måltid om du tilsetter litt havre. Bruker du Urkraft Havregryn fra Møllerens så er dette god norskprodusert kvalitetshavre.