Slik lager du briks

Briks er perfekt til frokost og lunch, eller når du rett og slett har lyst på noe sunt og godt! Denne fremgangsmåten fungerer på alle typer briks:

STEG 1: Deigen deles i to og hver del kjevles ut til et rektangel på ca. 50 x 55 cm.
STEG 2: Brett ene halvparten av rektangelet mot midten.
STEG 3: Brett den andre halvparten over slik at det blir 3 lag.
STEG 4: Pensle med vann
STEG 5: Dryss over Møllerens Havregryn eller frø
STEG 6: Del det brettede rektangelet i passe stykker (ca. 12 stk)
STEG 7: Sett briksene på en bakepapirkledd plate, dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca. 45 min.

Briksene stekes i 16 – 18 min midt i ovnen ved 210 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.

To gode oppskrifter på briks