Slik lager du eltefrie rundstykker

Det er noe ekstra med nystekte rundstykker til frokost. Lag deigen kvelden før så blir det enkelt å få til og du trenger ikke stå opp grytidlig. Vi viser deg hvordan:

STEG 1: Bland ingrediensene til det rundstykket du vil lage i en bolle. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten
STEG 2: Strø godt med mel på bakebordet og skrap den løse deigen ut av bollen. Form deigen til et rektangulært emne. For å beholde luften i deigen er det viktig å ikke bearbeide deigen for mye
STEG 3: Del deigen opp i passende emner med en deigskrape
STEG 4: Legg hvert emne forsiktig på et bakepapirkledd bakebrett. La gjerne rundstykkene etterheve litt mens ovnen varmer seg opp
STEG 5: Forvarm ovnen til 240 °C, skru deretter ovnen ned til 210 °C. Rundstykkene stekes i ca. 12 - 15 min, avhengig av ovn.

Eltefrie rundstykker